Cel mai tare turneu de snooker al sezonului, World Snooker Championship, a fost amânat din cauza virusului COVID-19.

Judd Trump mai are de așteptat până când își va putea apăra titlul de campion mondial la snooker, cucerit anul trecut.

Organizatorii speră că turneul, care era programat pentru intervalul 18 Aprilie – 4 Mai, va putea fi reprogramat în luna Iulie sau August.

Campionatul mondial de snooker – The Championship – este cel de-al 17-lea turneu de puncte al sezonului, și se desfășoară fără întrerupere de 43 de ani, la Crucible Theatre, din Sheffield.

Președintele World Snooker Tour, Barry Hearn, a declarat: “Acestea sunt vremuri grele pentru toată lumea dar suntem determinați să trecem și peste asta.”

“Fanii din întreaga lume, precum și cei 144 de jucători implicați, sunt toți nerăbdători să afle când și dacă se va mai desfășura campionatul mondial.”

“Pot să asigur pe toată lumea că vom face tot posibilul, alături de parteneri noștri și toți cei care sunt implicați, pentru a confirma cât mai curând noile date de desfășurare.”  

La începutul săptămânii și turneul Tour Championship, care era programat între 22 și 17 Martie, a fost amânat pentru intervalul 21-26 Iulie.

“Jucătorii de snooker sunt proprii lor angajați. Ei au nevoie de turneele în care își pot câștiga banii, așa că avem o responsabilitate în plus față de ei,” a mai adăugat Barry Hearn.

Judd Trump, numărul 1 mondial, a devenit primul jucător din lume care reușește cucerirea a șase titluri de campion într-un singur sezon, după ce săptămâna trecută a câștigat turneul Gibraltar Open, eveniment disputat fără public.

Judd Trump – Gibraltar Open

Între timp, World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) va asigura sprijin jucătorilor afectați de pauza cauzată de coronavirus.

Acest lucru include ajutor financiar imediat pentru transport și antrenament pentru toți jucătorii din circuitul principal.

Jason Ferguson, președintele WPBSA, a declarat la rândul său : “Tuturor celor din cadrul WPBSA ne pasă de jucători și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a ajuta pe toată lumea în această perioadă extrem de dificilă.”

SURSE: BBC.COM