Oficiali din conducerea Lega Serie A au anunțat astăzi că partidele din campionatului italian de fotbal vor putea reîncepe pe data de 13 iunie.

Anunțul făcut în cadrul unei conferințe video a mai inclus și informația că antrenementele colective vor putea fi reluate pe data de 18 Mai, ca urmare a schimbării protocolului medical în Italia, după acea dată.

Conform acestui protocol, dacă după reluarea antrenamentelor un jucător sau un membru al echipei tehnice va fi testat pozitiv la testul pentru coronavirus, întreaga echipă va trebui plasată în carantină timp de 15 zile.

Serie A s-a întrerupt după 26 de etape, și astfel din sezonul 2019-2020 mai rămân de disputat încă 12 etape.

Lupta pentru titlu este una foarte strânsă, cu Juventus Torino pe primul loc, cu 63 de puncte, urmată de Lazio Roma, cu un singur punct mai puțin.

Până în acest moment, avem confirmate datele exacte la care se vor relua trei dintre cele mai puternice campionate de fotbal din lume – Bundesliga (16 Mai), Premier League (12 Iunie), Serie A (13 Iunie), și acum așteptăm cu inters și nerăbdare data la care conducătorii fotbalului din țara noastră vor veni cu un anunț similar care va anunța reînceperea partidelor din Liga 1.

SURSE: FOOTBALL-ITALIA.NET / JUVENTUS.COM