Guvernul britanic a dat undă verde pentru reluarea Premier League, campionat întrerupt criza mondială provocată de pandemia de COVID-19.

În urma unei şedinţe, Guvernul din Marea Britanie a decis că Premier League poate începe din nou, în ciuda pandemiei de Coronavirus. Campionatul din Anglia s-a întrerupt cu Liverpool pe primul loc, la mare distanţă de principalele urmăritoare. Concret, presa din Anglia anunţă că Premier League se poate relua pe 12 iunie, cu tribunele goale. Nu se ştie însă până când partidele din campionalul englez de fotbal se vor juca fără spectatori.

Premier League s-a întreurpt în etapa a 29, cu Liverpool pe primul loc, cu 82 de puncte. Manchester City e pe locul doi, cu 57 de puncte, în timp ce Leicester completează podiumul, cu 53 de puncte.

Vestea că se reia campionatul e foarte bună, în special pentru trupa lui Jurgen Klopp. Liverpool a dominat autoritar Premier League şi are ocazia să cucerească un nou titlu de campioană, după o pauză de 30 de ani.

Dacă întrecerea internă s-ar fi întreruput definitiv, “cormoranii” ar fi ratat şansa de a ridica trofeul deaspura capului. Chiar şi aşa, Liverpool nu se va putea bucura alături de fani, pe Anfield, de cucerirea titlului.

SURSE: TELEKOMSPORT.RO / THISISANFIELD.COM