Valentin Vornicu

Valentin Vornicu are 35 de ani și este un jucător de poker născut în România, la București, dar care în prezent locuiește în San Diego, Statele Unite ale Americii.

Valentin a făcut parte din echipa României la Olimpiada Internațională de Matematică în 2001 și 2002, la ediția din 2002 el reușind să cucerească medalia de bronz la acest prestigios concurs. În 2006 a absolvit Universitatea din București, după care tot aici a obținut masteratul în Algebră și Teoria Numerelor, în anul 2008. În prezent, Valentin Vornicu locuiește în San Diego, California, unde ocazional mai dă meditații pentru olimpiadele de matematică.

Dar povestea românului plecat America pentru a aprofunda studiile în matematică devine și mai interesantă când vă vom spune că Valentin Vornicu este pe locul 1 în clasamentul… celor mai multe turnee de poker câștigate de un jucător în Circuitul WSOP (WSOP Ring Circuit)! Până în prezent, Valentin a câștigat nu mai puțin de 12 astfel de turnee, cele mai multe reușite vreodată de un jucător de poker.

Pe lângă titlurile de campion, Valentin a câștigat din turneele de poker și 1.270.131$, și va fi inclus, începând cu luna Aprilie, în clasamentul celor mai de succes jucători de poker născuți în România.

Cel mai mare premiu obținut de el a venit pentru clasarea pe locul 23 în World Series of Poker – Main Event, în anul 2016. Un alt rezultat notabil al carierei sale de jucător profesionist de poker este câștigarea turneului No Limit Hold’em Main Event #11, la WSOP Circuit – Los Angeles, în 2015.

Valentin vorbește pe lângă limbile Română și Engleză și limbile Franceză și Spaniolă. El a ales stilul de viață vegan, și atunci când are timp liber și-l petrece făcând sport, călătorind, sau în compania câinelui său labrador.