Budescu revine în Liga 1, la Astra Giurgiu, echipă cu care a semnat un nou contract, pe doi ani.

Deşi se părea că e mai aproape de echipa lui Şumudică, Gazişehir Gaziantep, Constantin Budescu revine în Liga 1. Nu la FCSB, cum se aşteptau mulţi, ci la Astra. Anunţul a fost făcut de patronul formaţiei din Giurgiu, Ioan Niculae.

Finalul partidei Astra – Viitorul a fost unul încins. Nu pe teren, ci la ieşire, patronul Astrei anunţând că l-a luat pe Budescu. Ulterior informaţia a fost confirmată de Dani Coman, care a dezvăluit că “Budi a semnat pe doi ani”.

Gigi Becali nu a ascuns faptul că avut discuții cu Budescu, după ce acesta și-a reziliat contractul cu Al Shabab. Faptul că a fost prezent la meciul dintre Astra și FCSB (2-1) a alimentat zvonurile că acesta ar putea reveni în Liga 1.

Constantin Budescu a jucat la Astra din februarie 2011 până în februarie 2016, când a fost vândut în China, la Dalian Yifang. În august 2016, “Budi” a revenit la Astra sub formă de împrumut, însă doar până în decembrie 2016, când s-a întors în China.

După numai o lună, mijlocașul s-a întors din nou la Astra, pentru ca în iulie 2017 să semneze cu FCSB. De la roș-albaștri a plecat la Al Shabab, cu care “se luptă” acum să poată deveni liber de contract.

Constantin Budescu s-a născut la Urziceni în urmă cu 30 de ani, a jucat la echipa națională a României doar 15 meciuri, pentru care a marcat de 5 ori, și are în prezent o cotă de tranfer de 4 milioane de euro.

 

Surse media: DIGISport