Circuitele profesioniste de tenis au anunțat, ieri, într-un comunicat comun, suspendarea turneelor ATP, WTA, Challenger și ITF până la data de 7 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

“După o analiză atentă, din cauza pandemiei de COVID-19, toate turneele ATP şi WTA din sezonul de primăvară pe zgură nu vor avea loc conform programului. Aici sunt incluse turneele ATP și WTA de la Madrid şi Roma, pe lângă turneele WTA de la Strasbourg şi Rabat, şi cele ATP de la Munchen, Estoril, Geneva şi Lyon’, se arată în comunicat.

Turneele WTA și ATP, suspendate până pe 7 iunie

“Sezonul profesionist de tenis este acum suspendat până în data de 7 iunie, inclusiv ATP Challenger Tour şi ITF World Tennis Tour. În acest moment, turneele programate după 8 iunie ar putea avea loc conform calendarului”, anunţă organizaţiile amintite.

Comunicatul precizează că în paralel, clasamentele ATP şi WTA vor fi înghețate în această perioadă, până la noi ordine.

“Acum nu e momentul de a acţiona unilateral, ci la unison. Toate deciziile legate de impactul pandemiei de coronavirus cer o consultare a tuturor actorilor jocului, o părere împărtăşită de ATP, WTA, ITF, AELTC (organizatorul turneului de la Wimbledon), Tennis Australia (organizatorul turneului Australian Open) şi USTA (care organizează US Open”, concluzionează comunicatul după ce Federaţia franceză, organizatoarea celuilalt turneu de Grand Slam, cel de la Roland Garros, a anunţat, marţi, mutarea competiţiei programate să înceapă din 24 mai, în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

SURSE: DIGISPORT.RO