Triton Poker revine la Maestral Casino & Resort, din Muntenegru, pentru cea de-a treia oară, și propune cel mai încărcat program de până acum al acestui festival dedicat jocului de poker high-stakes (pe mize mari).

Între 5 și 17 mai sunt programate 10 turnee high-stakes, inclusiv turnee de No-limit Hold’em, turnee Short Deck Turbos (care devin in ce în ce mai populare) și turnee de Pot-limit Omaha.

Turneele programate au buy-in care variază între 11.000€ și 110.000€, cu Main Event atât pentru Short Deck, cât și pentru No-limit Hold’em.

Edițiile anterioare disputate în Muntenegru ale Triton Poker Super High Roller Series au atras unele dintre cele mai mari nume ale pokerului mondial. În 2017, superstarul german Fedor Holz (444.893$) și compatriotul său, Manig Loeser (2.162.644) au fost marii câștigători ai evenimentului.

Anul trecut au fost introduse și turneele Short Deck, și americanul Jason Koon a fost cel care a încasat masivul premiu pentru locul 1, cu o valoare de 3.579.914$. Main Event-ul No-limit Hold’em a fost câștigat de Mikita Badziakouski, care a încasat la rândul său 2.499.090$.

Anul acesta se așteptă să revină o serie de jucători de top, precum Phil Ivey, Erik Seidel, Justin Bonomo, Tom Dwan, Philipp Gruissem, Christoph Vogelsang, Dan Cates, Isaac Haxton, Rui Cao, Fedor Holz, Jason Koon, Bryn Kenny, John Juanda, David Peters, Mikita Badziakouski, Peter Jetten, Manig Loeser, Sam Greenwood, Steve O’Dwyer, Mustapha Kanit, Dan Smith, Stephen Chidwick, Michael Soyza, Dan Colman, Adrian Mateos, Mike McDonald, Nick Schulman, Patrik Antonius, David Benefield, Ben Lamb, Timothy Adams, Daniel Dvoress.

Triton Poker Super High Roller Series

Alaturi de cei menționați mai sus, nume obișnuite pe listele de start ale oricărui turneu high-stakes, vor participa cu siguranță și o mulțime de jucători asiatici, care sunt din ce în ce mai prezenți în turneele de acest fel. Dintre aceștia, merită să-i menționăm măcar pe Paul Phua, Richard Yong, Wai Leong Chan, Ivan Seng Yee Leow, Devan Tang, Wai Kin Yong, Xuan Tan sau Choon Tong Siow, fiecare dintre ei având câștiguri de peste 1 milion de dolari obținute în circuitul Triton Poker Super High Roller Series.

Triton Poker a fost fondat în 2015 de către omul de afaceri și filantropist malaiezian, Richard Yong, care este de asemenea și un mare pasionat al jocului de poker. El a simțit că există în piață o lipsă de turnee de poker exclusiviste care să aducă la aceleași mese oameni de afaceri dintre cei mai influenți (în special asiatici), alături de unii dintre cei mai de succes jucători profesioniști de poker. Aceste turnee sunt găzduite de unele dintre cele mai luxoase locații de pe planetă, și totul se desfășoară în scopuri caritabile. Fonduri adunate prin intermediul evenimentelor Triton Poker au ajutat organizații caritabile precum Project Pink sau Red Cross (Crucea Roșie).

Surse: Triton-Series.com