Tom Dwan

Tom Dwan, cunoscut cel mai bine după aliasul său online “durrrr”, este un jucător de poker profesionist din SUA care a apărut pe scenă mare a pokerului online în 2007. El a început să joace poker online în 2004, la vârsta de 17 ani, și în trei ani a escaladat mizele până la cele mai mari cifre disponibile online.

În acel moment, Full Tilt Poker era locul ideal pentru toate jocurile de poker pe miză mare, iar Dwan a devenit un jucător obișnuit la heads-up. El a jucat împotriva câtorva dintre cele mai mari nume din pokerul online, printre care Daniel Negreanu, Prahlad Friedman, Phil Ivey, Ilari Sahamies, Patrik Antonius, Brian Townsend, Viktor Blom și alții.

Jucând mizele mari la mesele online Dwan s-a bucurat de mari upswings, precum a suferit și pierderi uriașe. El ar câștigat și apoi a pierdut milioane de dolari în doar câteva zile sau chiar câteva ore jucând high stakes poker pe Full Tilt. Dwan a participat, de asemenea, la o serie de mâini record, jucate online și uneori pierzând unele dintre cele mai mari poturi din istoria pokerului online.

Tom Dwan s-a născut în Edison, New Jersey în 1986. A început să joace poker online la Paradise Poker la vârsta de 17 ani. A făcut primul său depozit de 50 de dolari pe care Dwan i-a primit de la tatăl său pentru a 17-a aniversare. În curând a reușit să facă profit din investiția sa și a continuat să joace la mize din ce în ce mai mari. În 2005, Dwan a încasat în primul său turneu live live, Main Event-ul European Poker Tour din Londra, unde a terminat pe locul 12 pentru un premiul de 7.000 de lire sterline.

Deși Dwan este cel mai bine cunoscut pentru prestațiile sale în jocurile high stakes online, el are, de asemenea, niște rezulatate decente și în turnee live și jocuri cash. Câștigurile sale depășesc 2 milioane de dolari, cu câteva clasări bune și câteva mese finale în cel mai prestigios circuit de poker live, World Series of Poker. Cu toate acestea, Dwan nu a obținut încă trofeul cel mai dorit al pokerului, o brățara WSOP.

Dwan a fost aproape de prima sa brățară în 2010, când a terminat al doilea în $1,500 No-Limit Hold’em, după ce a pierdut lupta heads-up cu Simon Watt, din Noua Zeelandă. Dwan a încasat aproape 400.000 de dolari pentru locul doi. Un an mai târziu a făcut o altă masă finală la WSOP, dar a reușit să ajungă doar pe locul 5 în turneul $10.000 H.O.R.S.E. pentru un premiu de 134.480$.

Deși Dwan a încasat doar în trei evenimente WTP, câștigurile sale totale depășesc 730.000$. El a reușit primul său câștig la WPT în 2007, când a jucat masă finală a turneului World Poker Finals în valoare de la Mashantucket, câștigând mai mult de 300.000 $. În anul următor, Dwan și-a dublat scorul, terminând pe locul 2 în turneul Borgata Winter Open 5.000$ No-Limit Hold’em pentru peste 200.000$, după care a terminat pe locul 9 la World Poker Classic, cu un premiu de peste 180.000$.

Tom Dwan a jucat primul său turneu European Poker Tour în 2005, când a terminat pe locul 12 la Main Eventul din Londra. El a câștigat atunci 7.000 de lire sterline, care încă mai reprezintă singurul său câștig de la EPT.

Dwan este, de asemenea, cunoscut pentru apariția în unele dintre cele mai populare emisiuni de poker TV, cum ar fi: Poker Million, Poker After Dark, High Stakes Poker, Late Night Poker și Național Heads-Up Poker Championship. Dwan a apărut și în Premier League, unde a jucat împotriva câtorva dintre cei mai buni jucători din domeniu.

Doyle Brunson, Barry Greenstein, Daniel Negreanu, Eli Elezra, David Benyamine, Peter Eastgate, Ilari Sahamies, Tom Dwan

Dwan a semnat un acord de sponsorizare cu site-ul de poker online Full Tilt Poker în noiembrie 2009 și a devenit membru al echipei Full Tilt. Cooperarea a durat aproape trei ani, înainte că Dwan să părăsească echipa în octombrie 2012, după ce Full Tilt a pierdut licența de joc Alderney pentru jocuri electronice și nu a putut să își mai desfășoare operațiunile în SUA.

În 2009, Dwan a câștigat cel mai mare pot din istoria pokerului televizat, când a câștigat un pot de 1,1 milioane de dolari de la Phil Ivey la Million Dollar Cash Game.

În mai 2012, Dwan a câștigat cel mai mare pot din istoria pokerului, colectând 3,8 milioane de dolari într-un joc de poker cash pe care l-a jucat în Macao.