Simona Halep a fost eliminată în turul al doilea al turneului de la US Open de către Taylor Townsend, scor 6-2, 3-6, 6-7. La finalul partidei, jucătoarea noastră s-a arătat dezamăgită de rezultat. În cazul unei victorii, Simona se putea duela în turul al treilea cu Sorana Cîrstea.

“Cred că a jucat extraordinar. A fost inspirată la fiecare minge. A venit mult la fileu şi nu a ratat mult. Este incredibil. În plus, returul meu a fost slab, pentru că nu am putut simţi ritmul unei stângace. Serviciul nu era foarte puternic, dar mingea se mişca prea mult şi nu o simţeam. Apoi cred că am jucat un pic cu tactica greşită. Ea a fost foarte aproape de fileu. Nu am fost deloc inspirată astăzi, dar am luptat. Sunt un pic supărată din cauza tacticii şi a modului în care am jucat.

Dar nu este o dramă. Ea a jucat foarte bine. A meritat victoria pentru că a dat totul şi nu s-a gândit la eşec. A crezut sută la sută. Am jucat de câteva ori împotriva ei şi ştiam cum joacă. Dar astăzi a schimbat. A mers la fileu, aşa că a fost un pic diferit. La un moment dat am pierdut ritmul în setul doi şi nu ştiam ce trebuie să schimb. La multe mingi ea a fost mult mai ispirată decât mine. Am jucat de fiecare dată acolo unde era ea. Nu am mai jucat niciodată cu cineva care să vină atât de des la fileu”, a spus Simona Halep.

În cazul unei victorii, Simona Halep se putea duela în turul al treilea preliminar cu Sorona Cîrstea, care a învins-o pe Alina Bolsova, scor  3-6, 6-4, 6-2. În edițiile din 2017 și 2018 de la US Open, Simona Halep a fost eliminată de fiecare dată în primul tur.

“M-am obişnuit. Este al treilea an. Sunt dezamăgită. Aveam aşteptări de la mine, să fiu încrezătoare şi să simt jocul. Dar astăzi a fost diferit. Am fost foarte aproape. Am avut minge de meci. Însă uneori se întâmplă. Trebuie doar să privesc înainte. Sunt campioana de la Wimbledon, aşa că nu voi strica asta”, a mai spus Simona Halep.

Surse media: DIGISport și USA Today