6+ Hold’em sau Short Deck No-Limit Hold’em este cel mai popular joc de poker al momentului, un tip de joc de poker apreciat și adoptat rapid atât de jucătorii de poker profesioniști, cât și de cei mai puțin experimentați. Motivul este acela că Short Deck No-Limit Hold’em este un joc cu reguli foarte ușor de memorat (precum Texas No Limit), dar care oferă acțiune și adrenalină la cote maxime (similar cu jocurile de Omaha, dar care au reguli ceva mai greu de stăpânit).

Pentru cei care nu sunt încă familiarizați cu acest din ce în ce mai popular tip de joc de poker, să spunem că în principiu dinamica jocului este foarte asemănătoare cu cea a clasicului No-Limit Hold’em, numai că se folosește un pachet format din 36 de cărți. Pe scurt, dintr-un pachet normal, cu 52 de cărți, sunt scoase toate cărțile de la 2 la 5, inclusiv.

Datorită faptului că șansele de a forma anumite mâini se modifică semnificativ, atunci și ierarhia mâinilor câșigătoare este modificată. Chintele royale și careurile își păstrează valoarea, dar în acest nou tip de joc, culoarea bate un full house, și un set (3 cărți de același fel, sau popular, 3 bucăți) bate o chintă.

Ierarhia completă a măinilor în jocul 6+ Hold’em este următoarea: Chintă Royală -> Careu -> Culoare -> Full House -> 3 de un fel (3 bucăți) -> 2 perchi -> 1 pereche.

Dacă vrei să încerci acest spectaculos și nou joc de poker, trebuie să știi că PokerStars a introdus deja în oferta sa de jocuri mesele 6+ Hold’em (Short Deck No-Limit Hold’em), cu un buy-in care poate începe de la 2$, și unde miza este de doar 2 cenți, dar poate ajunge pâna la un buy-in de 20.000$, unde puteți juca pe mize de 200$.

Dacă deschizi acum un cont nou la PokerStars folosind codul THIRTY primești 30$ gratuit, sub formă de bilete de intrare la turnee și bani cash, direct în contul de jucător.

Acest tip de joc a fost promovat intensiv în cadrul seriei de turnee high-stakes Triton Poker Series, la care participă unii dintre cei mai buni jucători de poker ai planetei, precum Phil Ivey, Erik Seidel, Justin Bonomo, Tom Dwan, Philipp Gruissem, Christoph Vogelsang, Dan Cates, Isaac Haxton, Rui Cao, Fedor Holz, Jason Koon, Bryn Kenny, John Juanda, David Peters, Mikita Badziakouski, Peter Jetten, Manig Loeser, Sam Greenwood, Steve O’Dwyer, Mustapha Kanit, Dan Smith, Stephen Chidwick, Michael Soyza, Dan Colman, Adrian Mateos, Mike McDonald, Nick Schulman, Patrik Antonius, David Benefield, Ben Lamb, Timothy Adams, Daniel Dvoress, alături de unii dintre cei mai de succes oameni de afaceri, în special din Asia, dintre care merită să-i menționăm măcar pe Paul Phua, Richard Yong, Wai Leong Chan, Ivan Seng Yee Leow, Devan Tang, Wai Kin Yong, Xuan Tan sau Choon Tong Siow, fiecare dintre ei având câștiguri de peste 1 milion de dolari obținute în circuitul Triton Poker Super High Roller Series.

În continuare vă recomandăm să urmăriți clipul de mai jos, în care Tom Dwan ne explică foarte clar diferențele dintre Texas No-Limit Hold’em și Short Deck No-Limit Hold’em, și ne spune părerea lui despre acest exploziv joc de poker.

Surse media: PokerStars | Triton Poker Series | Paul Phua Poker