Serena Williams a fost eliminată de la Australian Open

Serena Williams (38 ani), de şapte ori câştigătoare a turneului, aflată în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam, a fost eliminată de la Australian Open. Chinezoaica Qiang Wang a produs uriașa surpriză și s-a impus cu 6-4, 6-7 (2/7), 7-5.

Serena Williams nu mai fusese eliminată aşa de rapid de la Melbourne din 2006, în condiţiile în care în 2011 şi 2018 nu a participat, și a fost extrem de dezamăgită la final. Campioana din SUA a fost lipsită de fair-play: subliniat faptul că a pierdut meciul pe mâna ei și a diminuat din meritele adversarei.

“Ea a servit bine. Eu n-am returnat ca Serena. Sincer, hai să fim cinstiți cu noi înșine, totul e din vina mea. Eu am pierdut meciul. Asta este. Nu pot juca de maniera asta. Efectiv, nu mai pot face asta. E total neprofesionist. Nu e ok. Cred că nu e deloc distractiv să joci și să pierzi.

M-am descurcat bine la ultimele două turnee de Grand Slam. Le-am câștigat pe toate în cariera mea și mereu mai apare câte o oportunitate. Dar nu e vorba despre turnee de Grand Slam, este vorba despre mine jucânt un tenis bun. Și eu nu am făcut asta azi. Asta e cel mai dezamăgitor. Nu e vorba despre a câștiga, ci despre faptul că sunt mai bună de atât.”, a afirmat Serena Williams.

Surse: DIGISPORT.RO / AUSOPEN.COM