Real Madrid – Atletico Madrid 0-0 (4-1 la penalty-uri). Trupa lui Zinedine Zidane a câștigat Supercupa Spaniei.

Real Madrid a câştigat primul trofeu din 2020, Supercupa Spaniei, după ce a învins-o pe rivala Atletico Madrid în finala disputată în Arabia Saudită.

Câștigătoarea campionatului, FC Barcelona, și câștigătoarea Cupei Spaniei, Valencia, au fost eliminate de cele două echipe din Madrid în semifinalele Supercupei Spaniei. Este pentru prima oară când această competiție se desfășoară în acest format.

Catalanii au pierdut dramatic partida cu Atletico Madrid, scor 3-2. Valencia a cedat în fața celor de la Real Madrid cu 3-1.

La mii de kilometri distanță de casă, derby-ul Madridului din finala Supercupei Spaniei a adunat 60 de mii de suporteri în Arabia Saudită. În timpul regulamentar, Jovic, de la Real, a avut cele mai mari ratări.

În replică, Alvaro Morata a fost blocat de Courtois. După 0-0 în 90 de minute, nervii au cedat. Valverde a fost eliminat pentru intrarea la Morata. Au urmat clinciuri între jucători, iar Morata a fost călcat pe cap de un adversar.

Câștigătoarea Supercupei a fost decisă după executarea loviturilor de departajare. Din echipa lui Atletico, Saul și Thomas au ratat în timp ce jucătorii lui Zidane au marcat toți.

A fost cea de-a 11-a Supercupă a Spaniei din palmaresul Realului. Doar Barcelona are mai multe, 13.

Surse media: DIGISPORT.RO