Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a reușit să enerveze pe toată lumea, declarând public că noul coronavirus “este doar o gripă”.

Bilanțul COVID-19 în Brazilia a ajuns la 2.554 de cazuri și 59 de morți, dar președintele țării minimalizează pandemia.

Bolsonaro susține că noul coronavirus este doar o gripă și acuză presa că produce isterie. El le-a cerut brazilienilor să se întoarcă la viețile lor normale.

“Virusul va trece rapid. Trebuie să ne menținem joburile, să ne păstrăm viața și traiul familiilor. Trebuie să revenim la normalitate,” a spus Bolsonaro, care a criticat măsurile de închidere a școlilor și izolarea impusă de autorități.

Președintele a adăugat că trecutul său sportiv, de atlet, îl face să nu se îngrijoreze de coronavirus. “În cel mai rău caz, voi avea o răceală,” a mai zis Bolsonaro.

Șeful statului sud-american e însă contrazis de un medic brazilian care a văzut cum reacționează sportivii infectați cu COVID-19. “Ieri am consultat un prieten, un medic de 40 de ani, sportiv amator, fără boli cronice. Tomografia lui e înfricoșătoare,” a spus medicul Luis Fernando Correia,

“Gradul de inflamație pe care acest virus îl provoacă în plămâni e foarte ridicat, iar în cazurile severe se agravează. E de așteptat ca, de acum într-un an, să vedem repercusiuni la oamenii care au avut virusul, care au trecut prin acest proces de inflamare a plămânilor,” a explicat medicul brazilian.

Declarațiile președintelui Jair Bolsonaro l-au făcut să reacționeze și pe fotbalistul brazilian Dani Alves. “Nu ar trebui să ignorăm situația, mai ales că încă nu există tratament pentru asta,” a scris el, pe Instagram.

“Multe familii se luptă să combată pandemia, iar dumneavoastră ar trebui să vedeți asta,” a adăugat fostul jucător al Barcelonei.

Dani Alves

La fel ca în majoritatea țărilor, fotbalul este în pauză și în Brazilia. Pe 16 martie, campionatul a fost suspendat pe termen nelimitat.

SURSE: DIGISPORT.RO