Phil Ivey este considerat cel mai bun și talentat jucător de poker al generației sale. El este adesea denumit “Tiger Woods of Poker” pentru asemănarea sa fizică cu celebrul profesionist din domeniul golfului și, de asemenea, pentru că toți se așteaptă ca el să câștige de fiecare dată când funcționează la capacitatea sa maximă. Phil Ivey este de asemenea unul dintre cei mai de succes jucatori de poker online, cu un profit de peste 20 de milioane de dolari.

Phil Ivey sa născut la 1 februarie 1977 în Riverside, California, dar familia lui s-a mutat în Roselle, New Jersey, când el avea doar trei luni. Ivey a câștigat prima sa brățară World Series of Poker în 2000, la evenimentul 2.500$ Pot Limit Omaha, pentru care a încasat 195.000$. De atunci el a mai câștigat încă șapte brățări, precum și un titlu World Poker Tour pe care l-a reușit la WPT L.A. Poker Classic, în 2008. Astăzi, Phil Ivey este unul dintre cei mai importanți jucători de poker după totalul câștigurilor din turneele live.

Sub numele de Jerome Graham, el a început să joace poker în cazinourile din Atlantic City când avea doar 21 de ani. Ce nu știau cazinourile era că numele real al lui Jerome era Phil Ivey și că vârsta lui reală era de 18 ani. Au trecut așadar câțiva câțiva ani de până când Ivey a împlinit 21 de ani și avea vârsta legală pentru a juca în cazinouri.

În 2000, Ivey a dominat WSOP, câștigând trei evenimente. Al treilea cash din cele trei s-a dovedit a fi cele mai mare atunci când a luat acasă brățara de campion și aproape 200.000 de dolari în premii. Ivey n-a pierdut mult timp pentru a revendica din nou gloria WSOP, când doar doi ani mai târziu a câștigat încă trei brățări după ce a încasat în șapte evenimente. În următorii ani, Ivey a câștigat încă trei brățări și a terminat de 42 de ori pe locurile plătite.

Cu toate acestea, nici una dintre brățări nu a fost la fel de profitabilă ca și locul al șaptelea reușit la Main Event WSOP 2009, când a încasat peste 1,4 milioane de dolari după ce a reușit prima sa masă finală la cel mai mare turneu de poker din lume.

În 2003, Ivey și-a făcut un nume și în circuitul WPT de la Five-Star World Poker Classic, unde a câștigat două turnee și s-a clasat al treilea în Main Event. Apoi, în 2005, el a terminat al șaselea în $25,000 Five-Star World Poker Classic Main Event, chiar pentru mai mult de 260.000 de dolari. Ivey a reușit primul său titlu WPT în 2008, când a câștigat Main Eventul la L.A. Poker Classic, în 2008, câștigând aproape 1,6 milioane dolari. În 2010, Ivey a câștigat al doilea cel mai mare premiu al său, după ce a terminat pe locul trei în Bellagio Cup VI $10,000 Championship, pentru care a încasat peste 360.000$.

Ivey și-a făcut prima și cea mai importantă apariție în circuitul European Poker Tour în 2006, când a intrat în Main Eventul EPT Barcelona și a terminat pe locul al doilea pentru 371.000€.

Ivey este, de asemenea, cunoscut pentru câștigarea unor mari turnee din afara SUA. În 2005, a câștigat primul loc la Monte Carlo Millions pentru 1 milion de dolari, în timp ce în 2012 a câștigat turneul 250.000$ Super High Roller de la Aussie Millions, colectând un premiu de peste 2 milioane de dolari. În același an, Ivey a jucat masa finală la Macau High Stakes Challenge, Super High Roller, în care a câștigat peste 800.000 de dolari pentru locul al 8-lea.

Phil Ivey la Aussie Millions 2012

Turneele nu sunt tot ceea ce face Phil Ivey. El este un jucator de poker obișnuit in “Big Game” din Vegas, unde se confruntă cu unii dintre cei mai buni jucatori de poker ai planetei, inclusiv Doyle Brunson, Barry Greenstein, Chau Giang si Jennifer Harman. Este chiar raportat că Phil a câștigat peste 16 milioane de dolari de la bancherul Andy Beal după ce acesta a provocat unii dintre cei mai buni jucători high stakes.

Phil Ivey a fost unul dintre fondatorii site-ului de poker online Full Tilt Poker. Timp de șapte ani a fost ambasador și imagine a Full Tilt Poker, precum și un membru al Team Pro, până pe 15 aprilie 2011. După ce site-ul și-a pierdut licența pentru jocuri de noroc Aldreney în iunie 2011 și i-au fost blocate operațiunile, Ivey s-a despărțit de Full Tilt, a dat în judecată compania și a boicotat World Series of Poker 2011, afirmând că nu ar fi fost corect pentru el să joace atunci când alți jucătorii nu au putut participa din cauză că au avut banii blocați in conturile de poker online de la Full Tilt Poker.

FUNNY FACTS
• Phil Ivey a fost bubble boy la WSOP Main Event din 2003. El a fost eliminat de eventualul câștigător, Chris Moneymaker, a cărui victorie a declanșat așa-numitul efect Moneymaker.
• Ivey este adesea denumit “Tiger Woods of Poker”, nu numai din cauza asemănării sale cu faimosul jucător de golf, dar și pentru că lui Ivey îi place foarte mult să joace golf. Ivey a participat chiar la World Series of Golf inaugural, unde a terminat pe locul al treilea.

Tiger Woods of Poker