Phil Hellmuth, Jr. este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. El este cunoscut in lumea pokerului ca fiind “The Poker Brat”. Dar, în ciuda plângerilor de la masa de joc și a plângerilor sale non-stop despre ghinion sau jucători slabi, mândria și bucuria lui Hellmuth sunt cele 13 brățări WSOP. Da, ai citit bine, 13 brățări de campion WSOP, care fac colecția de trofee a lui Phil Hellmuth să fie cea mai mare din lume.

În afară de gura mare și de lamentările la masa de poker și încercarea constantă de a enerva adversarii, în interiorul comunității de poker Phil Hellmuth este cunoscut ca unul dintre cei mai buni jucători din istoria jocului, iar cele 13 trofee World Series of Poker justifică povestea. Hellmuth a câștigat prima sa brățară în 1989, când l-a învins pe campionul en-titre, nimeni altul decât deja celebrul pe atunci Johnny Chan, și la vârsta de 25 de ani a devenit cel mai tânăr câștigător al WSOP Main Event (la data respectivă). De atunci a câștigat încă 12 turnee WSOP și acum are mai multe brățări decât orice alt jucător de poker din lume.

Hellmuth s-a născut în Madison, Wisconsin și a urmat cursurile de la Universitatea din Wisconsin-Madison. Cariera s-a de colegiu a fost incheiată totuși rapid. Phil a decis să renunțe la studii și să se concentreze exclusiv asupra pokerului, după ce și-a construit încă din timpul facultății un bankroll decent în valoare de aproximativ 20.000 de dolari. A avut nevoie doar de câțiva ani pentru a lua decizia cu adevărat ce mai importantă decizie.

În 1989, Hellmuth a câștigat trofeul WSOP Main Event din poziția de cel mai tânăr jucător care a câștigat vreodată cel mai prestigios turneul de poker. Nu a fost un drum ușor, deoarece Hellmuth s-a luptat cu o serie întreagă de concurenți de elita, cei mai experimetați jucători de poker ai momentului, cu un test final extrem, un meci heads-up cu campionul ultimelor două ediții precedente, Johnny Chan. La final, Hellmuth a reușit să-și asigure locul în istoria WSOP și în istoria jocului de poker.

Phil Hellmuth in 1989, cel mai tânăr câștigator al WSOP Main Event

Hellmuth a dovedit rapid că victoria nu a fost doar un miracol. Dupa marele titlul din 1989, Phil și-a construit unul dintre cele mai bune portofolii de jucător de poker de turneu, incluzând câștiguri multiple de brățări în 1993 și 2003, unde a câștigat trei, respectiv două dintre cele mai ravnite trofee. Prin câștigarea a trei turnee WSOP în 1993, Hellmuth este unul dintre puținii jucători care a câștigat atât de multe brățări într-un singur an. Ceea ce poate fi chiar mai uimitor este că atunci când a câștigat aceste brățări, Hellmuth a făcut acest lucru în trei zile consecutive.

Dominația lui Hellmuth în turneele WSOP este de asemenea subliniată și de cel mai mare câștig de turneu din cariera sa – puțin peste 2,6 milioane de dolari colectați în 2012, la $1,000,000 The Big One for One Drop. Marele câștig în bani nu a fost însoțit însă și de cea de-a 13-a brățară, deoarece Hellmuth a terminat pe locul 4. Turneul cu buy-in de 1 milion de dolari a fost câștigat în cele din urmă de Antonio Esfandiari, care nu numai că a câștigat brățara WSOP, ci și un premiu de peste 18 milioane de dolari.

Marele succes în turnee al lui Hellmuth nu se rezumă la turneele WSOP. Deși el nu a câștigat niciodată un eveniment WPT, are însă numeroase clasări pe locurile plătite și chiar trei mese finale. Hellmuth a făcut primul său cash la World Poker Tour în 2002, când a jucat masa finală a evenimentului 5.000$ la Legends of Poker, din Los Angeles. Hellmuth deține un record total de patru mese finale la WPT și treisprezece clasări în bani.

Hellmuth deține, de asemenea, o victorie la Campionatul Național de Heads-Up Poker, precum și câteva victorii în show-ul de televiziune Poker After Dark. De asemenea, de-a lungul anilor a avut și câteva apariții în High Stakes Poker.

Phil Hellmuth a fost unul dintre creatorii site-ului de poker online UltimateBet Poker. De asemenea, el a fost membru al echipei profesioniste a site-ului și a reprezentat UltimateBet la evenimente live, campanii publicitare și turnee online, alaturi de alți jucători de poker celebri.

FUNNY FACTS
• Nu prea departe de mesele de poker, Hellmuth a realizat și câteva training-uri video de poker și a scris numeroase cărți de poker, printre care Phil Hellmuth’s Texas Hold ‘Em, Bad Beats and Lucky Draws: Poker Strategies, Winning Hands, and Stories from the Professional Poker Tour, and Play Poker Like the Pros.
• Începând cu 2007, Phil Hellmuth și-a făcut câteva intrări memorabile la Main Eventurile WSOP. Prima dată a apărut la Rio îmbrăcat ca șofer de mașină de curse, apoi a apărut ca Generalul Patton, Împăratul Cezar sau luptător de MMA…

Phil Hellmuth la Main Event WSOP 2017
Phil Hellmuth la Main Event WSOP 2017