Nole este la un pas de trofeul cu numărul 8 la Australian Open
Novak Djokovic s-a calificat în a opta finala de Australian Open. Jucătorul sârb l-a învins fără probleme pe Roger Federer în semifinalele turneului, în trei seturi, scor 7-6(1), 6-4, 6-3 după numai 2 ore și 18 minute de joc.

Jocul slab al lui Federer a fost cauzat în mod vizibil de condiția fizică precară, care a început să se agraveze începând cu faza sferturilor de finală, atunci cand elvețianul a avut nevoie de intervenția medicilor pentru a putea încheia partida cu Tennys Sandgren.

Novak Djokovic își va afla adversarul din finala de duminică peste câteva ore, atunci când se va decide câștigătorul semifinalei dintre Alexander Zverev vs. Dominic Thiem.

Atât Alexander Zverev (22 de ani, locul 7 ATP) cât și Dominic Thiem (26 ani, locul 5 ATP) vor bifa prima lor semifinal la Australian Open.

Indiferent de adversarul din finală, Novak Djokovic va porni drept mare favorit la câștigarea unui nou titlu de campion la Melbourne. Până în prezent, Djokovic a mai disputat șapte finale la Australian Open, toate câștigate!

Semifinala dintre Alexander Zverev și Dominic Thiem se va juca astăzi (vineri, 31 ianuarie), începănd cu ora 10:30, ora României, în timp ce finala turneului Australian Open se va juca duminică, 2 februarie, tot de la ora 10:30.

Sursa foto: Getty Images