Japonia a decis ca reclamele la cazinouri să fie permise doar în porturi și aeroporturi, în zonele de imigrare.

Legiuitorii japonezi au adoptat noua limitare pentru reclamele la cazinouri chiar în toiul pregătirilor pentru începerea procesului de selectare a viitorilor operatori și a viitoarelor locații pentru cazinouri.

Guvernul Japonez a introdus o nouă serie de limitări față de modul în care vor fi promovate primele cazinouri din țară atunci când acestea vor deveni într-un final operaționale. Conform noului set de reguli, cazinourile vor avea voie să-și facă reclamă doar în locațiile în care operează, precum și în așa-zisele zonele de imigrare din terminalele porturilor și aeroporturilor din țară.

Un prim proiect de lege, Proiectul privind promovarea în locațiile integrate, a fost adoptat de către guvern în Decembrie, 2016, și practic a legalizat jocurile de cazino în această țară. Urmarea a venit în vara anului trecut, atunci când a fost stabilit și setul de reguli după care vor funcționa cazinourile.

Legalizarea jocurilor de noroc în Japonia a generat îngrijorări și comentarii cum că acest demers va catapulta problemele cu dependența de jocuri de noroc până la un nou nivel, într-o națiune care are deja dificultăți în controlarea dependenței alimentate de sălile de Pachinko, un joc extrem de popular în Japonia.

Sală de Pachinko din Tokyo
Sală de Pachinko din Tokyo

Un demers foarte important, pentru a controla impactul negativ care va fi generat de legalizarea jocurilor de noroc, este introducerea unei taxe de intrare pentru cetățenii japonezi, precum și pentru rezidenții permanenți în această țară. De asemenea, se va impune și limitarea numărului de vizite pe care jucătorii au voie să-l facă în viitoarele cazinouri.

Așadar, japonezii ar trebui să plătească 6.000 de YEN (aproximativ 250 de RON sau 50 de EURO), pentru fiecare vizită într-un cazino. În plus, ei vor avea voie să intre într-un cazinou local de maxim 3 ori pe săptămână, sau de maxim 10 ori pe lună.

Surse media: CasinoNewsDaily / Wikipedia