Gus Hansen este un jucător profesionist de poker online născut în Copenhaga, Danemarca, dar care locuiește în prezent în Monaco. Hansen este cunoscut și ca unul dintre cei mai buni jucători din circuitul turneelor ​​live de poker, cu câștiguri de peste 11 milioane de dolari în întreaga carieră și care a cucerit cele mai prestigioase trofee de poker din lume, cum ar fi o brățara WSOP sau câteva titluri WPT.

Hansen s-a născut în 1974 în apropiere de Copenhaga, Danemarca. În lumea pokerului online este cunoscut mai ales după porecla sa, “The Great Dane”. Hansen are o brățară World Series of Poker, precum și trei trofee WPT.

Danezul și-a început cariera ca jucător profesionist de table și a fost campion la tenis câd era mai tânăr, dar în 1997 Hansen a trecut la poker și nu s-a uitat niciodată înapoi. De atunci el a câștigat numeroase turnee de poker importante și a reușit multe clasări pe locurile în bani. El este considerat cel mai de succes jucator de poker danez, campionul Main Event-ului WSOP 2008 Peter Eastgate fiind singurul sau concurent local. Hansen este, de asemenea, un om de afaceri de succes, care a fost implicat în diverse proiecte de succes, precum Betfair Poker, ThePlayr.com și GusHansenTV.

Hansen are o brățară World Series of Poker în colecția sa de trofee pe care a câștigat-o în 2010 la WSOP Europe din Londra. Hansen a cucerit apoi evenimentul Heads-Up High Roller de 10.000 de dolari, învingându-l pe americanul James Collopy pentru titlu și luând acasă 288.409£, împreună cu trofeul cel mai prestigios al pokerului.

Un alt succes mare a venit la WSOP 2012, când Hansen a câștigat $25.300 One Drop Mega Satellite, care l-a răsplătit “The Great Dane” un loc de $ 1 milion la The Big One for One Drop – cel mai mare eveniment din istoria pokerului, cu peste 18 milioane de dolari pentru primul loc. Cu toate acestea, marele turneu de poker nu a mers prea bine pentru Hansen, deoarece a fost eliminat în Ziua a 2-a și a părăsit competiția cu mâna goală.

Hansen a cucerit primul său titlu World Poker Tour în 2002, când a câștigat turneul de poker Five Diamond World Poker Classic $10,000, în Las Vegas, pentru peste jumătate de milion de dolari. Cel de-al doilea titlu WPT a venit un an mai târziu, la L.A. Poker Classic $10,000 Championship, unde Hansen a luat din nou acasă puțin peste o jumătate de milion de dolari pentru câștigarea turneul. Apoi, în 2004 a terminat pe primul loc la PokerStars Caribbean Adventure $7,500 No-Limit Hold’em pentru 450.000 de dolari, pe care Hansen i-a primit împreună cu cel de-al treilea titlu WPT.

Hansen are două câștiguri importante și din turneele European Poker Tour, ambele obținute în 2005. A câștigat un premiu de 15.800 de euro pentru clasarea pe locul 16 la €10,000 EPT Grand Final in Monte Carlo, în luna martie. Apoi a luat câștigat încă 78.000€ după ce a făcut masa finală la EPT Barcelona, ​​evenimentul principal de 4.000€, terminând turneul pe locul cinci.

În februarie 2005, Gus Hansen a câștigat $400,000 Grand Final at the Poker Superstars Invitational Tournament din Las Vegas și a încasat un premiu de 1 milion de dolari. Doi ani mai târziu a ieșit victorios în unul dintre cele mai prestigioase turnee de poker din lume, evenimentul principal Aussie Millions. Hansen a câștigat 1,5 milioane de dolari în dolari australieni. Un alt milion de dolari a venit în 2010, când Hansen a câștigat turneul de poker televizat FullTiltPoker Poker Million IX. În 2012, Hansen s-a întors la turneele de poker Aussie Millions pentru a colecta încă 800.000 de dolari pentru clasarea pe locul al treilea în evenimentul 250.000$ Challenge.

Gus Hansen a fost membru al echipei de poker online Full Tilt până când acest site de poker online a fost închis, în iunie 2011. Pe 2 octombrie 2012, Hansen a devenit primul jucător care a semnat un acord de sponsorizare cu nou-lansatul Full Tilt Poker.

FUNNY FACTS

  • În 2004, Hansen a fost votat unul dintre cei mai sexy bărbați din lume de către revista People.
  • Gus Hansen a format un cuplu cu una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki (Reuters/I.Kato)
Caroline Wozniacki (Reuters/I.Kato)