Organizatorii de la Australian Open sunt siguri că drama din Australia nu va influența primul Grand Slam al anului. Astfel, Craig Tiley, președintele federației de la Antipozi afirmă că norul de fum nu va afecta aerul de la Melbourne. Anunțul e făcut cu 13 zile înaintea startului competiției.

“Ținând cont de informațiile de care dispunem pentru moment – cu calificările care vor avea loc săptămâna viitoare – previziunile sunt bune. Nu preconizăm nicio întârziere și am luat măsuri suplimentare pentru a garanta că Australian Open se va putea desfășura așa cum este prevăzut.

“Incendiile cele mai apropiate sunt la câteva sute de kilometri de oraș. Am alocat mijloace suplimentare considerabile pentru analiză, urmărire și logistică, pe tot parcursul turneului. La fața locului vor fi experți în meteorologie și calitatea aerului care vor analiza toate datele disponibile în direct și vor evalua în timp real calitatea aerului la Melbourne Park”, a comunicat Craig Tiley.

Lumea tenisului, alături de victimele incendiilor din Australia

Simona Halep a găsit o modalitate inedită pentru a veni în ajutorul victimelor incendiilor de vegetaţie din Australia și a anunțat că va dona bani de fiecare dată când îl va supăra pe antrenorul său, Darren Cahill.

În afară de Simona Halep, alţi jucători din întreaga lume au dat curs unui apel făcut de Nick Kyrgios de a dona câte 200 de dolari australieni de fiecare dată când vor reuşi un as în cursul meciurilor.

Franţuzoaica Alize Cornet, care nu are nici ea un serviciu prea puternic, a precizat că iniţiativa Simone Halep a inspirat-o. “Aceste incendii de vegetaţie din Australia îşi sfâşie inima. Şi, aşa cum spunea Simona, nu voi strânge mulţi bani pe baza serviciului meu. Aşa că voi dona 50 de dolari pentru fiecare scurtă câștigătoare reuşită în Australia. Mult mai eficient”, a postat Cornet pe Twitter.

Australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, a anunţat la rândul ei că va dona la rândul ei victimelor incendiilor din ţara sa întreaga sumă pe care o va încasa în urma participării la turneul de la Brisbane, care se va desfășura săptămâna viitoare.

Surse: DIGISPORT.RO / TIME.COM