Un avion privat de aproximativ 24 de milioane de dolari, cu care călătorea Lionel Messi, a fost obligat să aterizeze de urgență pe aeroportul din Bruxelles, din cauza unei defecțiuni.

Avionul preferat al vedetei de la FC Barcelona se îndrepta spre Tenerife, Insulele Canare, atunci când s-au constatat defecțiuni la sistemul de aterizare.

Nu se cunoaște exact cine era la bordul aeronavei, care efectua un zbor de noapte din Argentina către Belgia.

Avionul a aterizat prima dată pe aeroportul Zavantem, din capitala Belgiei, în dimineața zile de vineri, la ora 9 și 18 minute.

După mai puțin de o oră și jumătate, aeronava a decolat din nou, la ora 10:35, dar a reveni la sol după doar 43 de minute, timp în care a parcurs un pic peste 200 de kilometri.

Informațiile primite de la Flight Aware indică faptul că avionul privat cu care călătorea Leo Messi a efectuat inițial un zbor de 5 ore și 51 de minute, din San Carlos de Bariloche, Argentina, către aeroportul Guararapes din Recife, Brazilia.

Din Recife a plecat mai departe la ora locală 19:19 și a mai efectuat un zbor de 9 ore și 6 minute, către Bruxelles, unde a aterizat în dimineața zilei de vineri.

După scurtă escală din capitala Belgiei, aeronava nu a mai ajuns însă la destinația finală, în Tenerife.

Lionel Messi închiriază în mod frecvent acest avion Gulfstream V, aeronava fiind chiar personalizată pentru starul argentinian, pentru a-l face să se simtă ca fiind al lui.

Celebrul număr 10 este imprimat pe coada avionului, în timp ce pe treptele aeronavei sunt scrise numele lui Messi, al soției sale, Antonela, precum și ale celor trei copii ai lor: Thiago, Ciro, și Mateo.

În interior există spațiu suficient pentru 16 persoane, dar și o bucătărie și două bai.

SURSE: THESUN.CO.UK / NEWS.COM.AU