Daniel Negreanu este probabil cel mai bun dintre toți jucătorii de poker din lume.

Tânăr, talentat și prietenos – la masă și în afara ei – este ușor să vezi cum are aproape la de multe distincții pentru imaginea sa pozitivă cât și pentru nenumăratele victorii în turnee. De asemenea, nu este surprinzător faptul că, pe baza atât reputației, cât și succesului în turnee, PokerStars l-a ales pe Negreanu să-i reprezinte ca unul dintre profesioniștii lor de elită.

Părinții lui Negreanu, Ana și Constantin, au părăsit regimul comunist din România în 1967, căutând o nouă viață în Statele Unite. Ei au ajuns să se stabilească în Toronto, unde Constantin și-a găsit de muncă ca electrician. În curând ei și-au făcut o familie, Daniel find născut la cinci ani după fratele său mai mare.

A fost un mediu favorabil, chiar și atunci când a devenit clar că Negreanu nu era destinat unui stil de viață convențional. În timp ce visa la o carieră în actorie sau comedie pe când avea 15 ani a învățat să joace un pic de poker. La 16 ani își petrecea timpul în săli de biliard, la pariuri sportive și jucând cărți.

Pe când avea 18 ani, Negreanu a renunțat la liceu – la un credit de absolvire – să se concentreze pe poker. El a început să-și completeze jocul la jocuri ilegale în orașul natal dar și cu excursii la cazinourile de caritate. Tot pe vremea aceea a întâlnit-o și a început să se vadă cu un dealer local pe nume Evelyn Ng. Pentru un stil de viață mai tradițional, a încercat într-o zi rolul de telemarketer și o lună de zile la metrou, dar drumul său a mers în mod clar în altă parte.

La 21 ani, un Negreanu dornic (și în cele din urmă cu varsta legal) a luat banii pe care îi stransese și a plecat să-și încerce talentul împotriva celor mai buni jucători din lume din Las Vegas. El a rezistat aproximativ șapte luni înainte de a se întoarce acasă, ruinat, dar hotărât. Construind un nou bankroll la jocurile din Toronto, a făcut o nouă inceercare în Vegas, de dată asta rămânând pentru totdeauna.

În acest timp, tatăl lui Daniel a murit. Tânărul a avut ocazia să-și evalueze stilul de viață. A decis că era destinat să joace poker, și părea să câștige atenția necesară pentru a deveni un jucător cu adevărat grozav. Carieră să a avut o întorsătură ascendentă, care a continuat să constant în mare parte.

În anul următor, în 1997, au apărut primele victorii substanțiale ale lui Negreanu, inclusiv două la World Poker Finals de la Foxwoods, unde a fost numit cel mai bun jucător al turneului. Încurajat și cu un bankroll considerabil mărit, Negreanu a intrat în World Series of Poker în anul următor, unde a câștigat primul eveniment pe care l-a jucat – $2,000 Pot-Limit Hold’em. El a fost cel mai tânăr câștigător de brățara din istorie, un titlu pe care la deținut până în 2004, și așa s-a născut “Kid Poker”.

În 1999, The Kid a câștigat United States Poker Championship. În acest timp, succesul a început să-l afecteze pe Daniel. Băutura excesivă, o gestionare defectuoasă a banilor și prea mult timp singur au afectat jocul său, iar anul 2000 a fost un an lipsit de victorii. Schimbându-și viața și jocul, în 2001 a încasat în zeci de turnee și a terminat pe locul 11 în Main Event-ul WSOP.

Dar ce este mai bun abia avea să vină pentru Kid Poker. În 2004, a câștigat o brățară de aur la WSOP – pentru Limit Hold’em – și a întât în bani în alte cinci evenimente, câștigând premiul ESPN Toyota Player of the Year. În același an a câștigat Borgata Poker Open și un premiu de 1.117.400 de dolari, precum și Cinci Diamond World Poker Classic, în valoare de 1.770.218 $.

Prezența lui Negreanu continuă să fie simțită pe circuitul WPT, unde este unul dintre liderii mondiali în bani și la WSOP, unde a fost inclus în Consiliul Consultativ al Jucătorilor în 2006. Pasionat de menținerea integritățîi evenimentului, Negreanu a fost esențial în introducerea unui eveniment HORSE de 50.000$ – pe care îl consideră un adevărat indicator de talent chiar mai mare decât Main Event-ul.

În plus față de îndatoririle de joc și de consiliere, Negreanu este solicitat că autor, contribuind la cartea de strategie a lui Doyle Brunson Super System 2, continuarea a ceea ce poate fi cea mai bună carte de poker scrisă vreodată. În 2007 a lansat propria să carte, Hold’em Wisdom for All Players, care s-a vândut în numeroase ediții. De asemenea, el scrie bloguri și articole obișnuite pentru publicații online și tipărite.

Oamenii, se pare că nu se mai satură de Negreanu; nou-deschisul cazino Wynn din Las Vegas l-a recrutat ca “Ambasador al Pokerului” în 2005, ceea ce înseamnă că el va juca pentru orice miză în camera lor de poker. În anul următor a primit titlul de “Jucător preferat de poker” și a fost prezentat în jocul “Stacked with Daniel Negreanu”. De asemenea, a fost recrutat pentru Poker School Online și a oferit lecții personale unor personalități de la Hollywood, precum Tobey Maguire.

Departe de mese el gasește timp pentru a susține organizații de caritate precum Fundația Make a Wish, diverse organizații de caritate canadiene și, desigur, turnee de caritate de poker. El continuă să trăiască în casa sa din Las Vegas, alături de câinele său Mushu.