Cu un singur meci rămas de disputat din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii 1, știm deja că CFR Cluj a terminat din nou pe prima poziție a campionatului, Gaz Metan Mediaș s-a calificat în premieră în play-off, în timp ce Viitorul va juca pentru prima dată în play-out!

Derby-ul Moldovei dintre FC Botoșani și Poli Iași va încheia etapa cu numărul 26, plus sezonul regulat al Ligii 1 de fotbal, dar nimic dramatic nu se mai poate întâmpla legat de numele echipelor care vor relua competiția separat, pe listele de play-off și play-out.

CFR a învins în ultima etapă, cu scorul de 2-0, chiar și principala contracandidată la titlu, pe Universitatea Craiova, și a terminat sezonul regulat cu 52 de puncte.

Formațiile care vor participa în play-off în acest sezon, alături de CFR Cluj, sunt Universitatea Craiova (46 puncte), FCSB (44 puncte), Gaz Metan Mediaș (43 puncte), Astra Giurgiu (42 puncte) și FC Botoșani (între 42 și 45 de puncte, în funcție de rezultatul partidei cu Poli Iași).

Dezamăgirea sezonului rămâne și anul acesta Dinamo București, care a ratat din nou prezența în play-off, dar și echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, care a ratat la rândul ei ocuparea unuia dintre primele 6 locuri în competiția internă.

Restul echipelor care se vor lupta in play-out, alături de Dinamo și Viitorul, pentru a rămâne în Liga 1 și în sezonul 2020-2021 sunt: Sepsi Sfântu Gheorghe, Chindia Târgoviște, Hermannstadt, Academica Clinceni, Poli Iași, și FC Voluntari.

Elevii lui Dan Petrescu sunt favoriți la câștigarea unui nou titlu, iar celor de la Gaz Metan Mediaș le-a fost acordată cea mai mică șansă de a ocupa prima poziție la finalul competiției.

Cotele oferite de 888sport pentru câștigarea campionatului României sunt:

  1. CFR Cluj – 1.50
  2. FCSB – 5.00
  3. Universitatea Craiova – 7.00
  4. Astra Giurgiu – 34.00
  5. FC Botoșani – 51.00
  6. Gaz Metan Mediaș – 76.00

Surse media: CFR1907 / Cote pariuri 888sport