Antonio Esfandiari este un jucător de poker profesionist american de origine iraniană. El este cel mai bine cunoscut pentru câștigarea a trei brățări WSOP și două turnee de poker WPT. El este, de asemenea, renumit pentru câștigarea celui mai mare premiu în bani din istoria pokerului, de peste 18 milioane de dolari, pe care l-a reușit la The Big One for One Drop – WSOP 2012.

Antonio Esfandiari a reușit cea mai mare realizare a sa în turnee de poker în vara anului 2012, când a depășit 48 de jucători, toți profesioniști recunoscuți în poker și oameni de afaceri bogați, în The Big One for One Drop, cu o taxa de intrare de 1 milion de dolari. Turneul a ajutat Fundația One Drop creată de antreprenorul canadian Guy Laliberte, care a terminat turneul la rândul sau pe locul cinci. Esfandiari a atins recordul de 18.346.673$ pentru performanța sa, care a fost cel mai mare premiu în bani din istoria pokerului high stakes.

Antonio Esfandiari și Sam Trickett în finala Big One for One Drop

Amir Esfandiari s-a născut în 1978 în capitala iraniană Teheran. Familia sa s-a mutat în California când Amir avea nouă ani. Când avea 19 ani, Amir și-a schimbat numele în Antonio. În lumea pokerului, Esfandiari este numit în mod obișnuit “Magicianul”, porecla pe care a primit-o pentru abilitățile și cunoștințele sale despre trucuri de magie. De fapt, înainte de a începe să joace poker, Esfandiari plănuia o carieră de magician profesionist. El este renumit pentru că ocazional face trucuri de magie la turnee de poker.

Esfandiari are trei brățări World Series of Poker în colecția sa. El a cucerit primul său titlu în 2004, câștigând $2,000 Pot-Limit Hold’em pentru 84.860$. Deși până în 2012 a continuat să obțina clasări în bani la evenimentele WSOP de-a lungul anilor, Esfandiari a dat cu adevărat lovitura abia în acel an. Și ce vară a fost pentru Esfandiari. El a încasat în 6 evenimente WSOP realizând două mese finale și câștigând cel mai mare turneu de poker din istorie, The Big One for One Drop.

Esfandiari are rezulatate bune și la WPT. El a câștigat două titluri World Poker Tour în 2004 și 2010, a făcut cinci mese finale și a reușit alte nouă clasări în bani. Esfandiari a jucat prima masă finală WPT în 2002, când a terminat al treilea la cel de-al treilea eveniment principal Gold Rush Bonanza, pentru 44.000$. Doi ani mai târziu a câștigat primul său eveniment WPT de aproape 1,4 milioane de dolari, la L.A. Poker Classic. Apoi șase ani mai târziu a câștigat cel de-al doilea sau titlu, la Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic, câștigând 870.000$.

În afară titlurilor WSOP și WPT, Esfandiari are și alte rezulatate notabile. În martie 2005, a ajuns pe locul trei la Campionatul Național de Heads-Up Poker din Las Vegas, unde a încasat 125.000 de dolari. Doar două luni mai târziu a câștigat încă un WSOP Circuit Championship Event la Harrah’s New Orleans Bayou Poker Challenge, pentru suma de 221.445 de dolari. În 2006, Esfandiari a jucat turneul exclusiv Poker Superstars Invitational Season 3 Grand Final și a terminat pe locul al doilea , pentru 120.000$.

Tatăl lui Esfandiari nu a aprobat inițial alegerea fiului său de a deveni jucător profesionist în turnee high stakes poker de poker, dar în cele din urmă a acceptat decizia lui și este acum cel mai mare fan al lui Antonio.

În 2012, Esfandiari a lansat o aplicație numită The Magician’s Secrets for Winning Tournaments pe aplicația de poker Insta Poker.