Anglia a decis anularea meciurilor de pregătire pentru EURO 2020 împotriva Austriei și României.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că a decis să anuleze meciurile amicale pe care naţionala Angliei urma să le dispute împotriva Austriei (2 iunie) şi României (7 iunie), după ce UEFA a luat decizia amânării cu un an a Campionatului European de Fotbal programat în această vară.

UEFA a confirmat astăzi (nr. marţi) că, din cauza pandemiei de coronavirus, EURO 2020 va fi amânat până în iunie 2021. În consecinţă, meciurile împotriva Austriei şi României nu vor mai avea loc”, a precizat FA într-un comunicat dat publicităţi ieri.

Federaţia engleză a explicat că a luat decizia de amânare a celor două partide de pregătire pentru “a nu pune o presiune inutilă asupra serviciilor publice însărcinate cu organizarea meciurilor”.

Anularea celor două jocuri amicale “va ajuta, de asemenea, la finalizarea competiţiilor naţionale suspendate în prezent din cauza Covid-19”, au mai adăugat oficialii Federației Engleze de Fotbal.

Amicalele cu Italia şi Danemarca au fost deja anulate.

Anglia anunţase deja vineri anularea meciurilor amicale prevăzute în luna martie, împotriva Italiei şi Danemarcei. Cele două partide ar putea fi reprogramate în iunie, însă desfăşurarea lor depinde de evoluţia virusului.

În afara de EURO 2020, toate marile campionate europene au fost suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, precum şi numeroase alte evenimente sportive la nivel mondial.

SURSE: DIGISPORT.RO