Angela Merkel a declarat că meciurile campionatului german se pot relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că meciurile campionatului german se pot relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite, informează AFP.

Informaţia este completată de săptămânalul BILD, care anunţă data exactă a reluării campionatului, precum şi primul meci de la reluarea competiţiei.

Conform sursei citate,  DFL (Liga Profesionistă Germană) a informat miercuri seară cluburile din Bundesliga 1 şi 2, prin circulare, faptul că în calitate de organism competent, decide să continue sezonul pe incepând cu data 15 mai. Acest lucru a fost confirmat de DFL la cererea BILD.

Primul meci ar urma să fie partida dintre Fortuna Dusseldorf şi Paderborn.

Bundesliga se poate relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite. Ultimele cifre ale Institutului Robert-Koch sunt foarte pozitive. Am ajuns în punctul în care am reuşit să încetinim răspândirea virusului“, a declarat cancelarul.

Miercuri, cancelarul Angela Merkel şi conducătorii celor 16 landuri germane au ţinut o videoconferinţă şi şi-au dat acordul ca liga (DFL) şi cluburile să stabilească data reluării meciurilor, fără spectatori, cel mai devreme fiind week-end-ul 15-17 mai.

SURSE: TELEKOMSPORT.RO / FT.COM