Cazinoul Star Gold Coast din Broadbeachm, Australia, are de recuperat 43 de milioane de dolari de la omul de afaceri chinez, rezident în Singapore, Wong Yew Choy.

Problemele au apărut atunci când domul Wong Yew Choy a ales să părăsească Australia în mare grabă, anulând și un cec bancar pe care scria 43.000.000$, și care se afla în posesia conducerii cazinoului, sub formă de garanție.

În vara anului trecut, Wong Yew Choy a petrecut cinci zile în hotelul Star Gold Coast din Broadbeachm, unde a jucat baccarat zilnic la mesele cazinoului acestui hotel. El a pierdut în medie 8,6 milioane de dolari pe zi, și după cum se pare, a înmânat un cec care ar fi trebuit să acopere orice eventuale datorii accumulate pe durata vizitei sale.

Datoriile s-au acumulat rapid, după cum spuneam, cu o viteză de 8,6 milioane de dolari pe zi, așa că jucătorul a decis că nu este vina lui că a pierdut. Wong Yew Choy pretinde că personalul cazinoului a făcut erori în timp ce juca, așa că a decis să anuleze cecul care servea drept garanție.

Cazinoul a lansat acum o acțiune legală împotriva clientului său rău-platnic, chiar acasă la el, la Curtea Supremă de Justiție din Singapore.

„Star Gold Coast este foarte dezamăgită de faptul că situația care îl implică pe domnul Wong Yew Choy ne-a forțat să escaladăm problema într-o astfel de manieră, către Curtea Supremă de Justiție din Singapore,” a declarat un reprezentant oficial al cazinoului păgubit.

Domnul Wong afirmă la rândul său că personalul cazinoului a făcut anumite greșeli, cum ar fi aceea că un dealer i-a întors cărțile atunci când el dorea să le întoarcă personal.

Star Gold Coast i-a trimis o scrisoare domnului Wang, după ce acesta a lansat plângerile legate de erorile personalului, în care își cere scuze pentru că nu s-a ținut cont de preferințele jucătorului.

„Greșeala respectivă, și alte lucruri pe care le-ați experimentat în timpul vizitei dumneavoastră, nu au avut un impact financiar direct, și unde a fost cazul, s-au acordat pe loc compensațiile necesare,” se menționa în respectiva scrisoare, dar fără nicio referire la datoria de 43 de milioane pe care Wong o are față de cazino.

Reprezentantul cazinoului a mai declarat și ca i sunt foarte siguri că întreaga sumă va fi recuperată de la jucătorul high-roller chinez.

„Nu am fi irosit timpul Curții dacă nu am fi simțit că poziția noastă este extrem de robustă,” a mai declarat purtătorul de cuvânt al cazinoului.

Cazinoul Star Gold Coast din Broadbeachm, Australia
Cazinoul Star Gold Coast din Broadbeachm, Australia

Surse media: ABC.net.au

1 COMENTARIU